Thursday, October 29, 2009

fobia??..

sejak akhir2 nih..aku kurang mkn..
ntah laa..tibe2 jek mood nk mkn jd kureng plk..
aku pn tk tao nape..mgkin ke aku da FOBIA..
ye laa..2 mggu lepas aku try timbang berat aku mse p CUCI2 MATA kt mydin mall ngn mimie..
oh gosh!!..mmg aku tkejut dgn kputusan yg aku dpt!!..
aku rse nk jerit jek mse 2..
aaaaaaaaaaarrrgghhhhhh!!..tekanan laaaa plk..adoooii!!..

mem beso plk skrg resah gelisah tgk anak kesygan dia nih jd kureng mkn..
hMmmm..ape nk kesah laa mama..
ari2 mama jgk yg slalu duk ckp kt org..
stiap kali klu jmpe mber2 dia..
klu mber2 dia ckp anak dia nih sehat semcm jek..
mama akn jwb cmnih..
"mne laa tk sehat bgai..da ari2 asek mkn mknan yg mama masak jek..nk masak sdrik malas.."
ade ke cm2..alahaiiiii mama ku syg..
mukan anak mama nih malas nk masak..
da masakan mama 2 sedap sgt..mne laa hri2 tk tringin..hehe..
da anak mama mbesar dgn masakan air tangan mama kn..
nnt klu anak mama da kawen nnt..asyed bwk sy duk jauh dr mama..
tk bleh da nk mkn masakan mama hri2 tao..huhuh..
nnt kang kepingin jek hri2..hehe..

aku pn da bosan..
klu jmpe jek ngn sape2 yg da lame aku tk jmpe..
stiap kali jmpe..
dorg akn ckp mende yg aku FOBIA sgt2..
"ehhh~..ina..ko da makin sehat skrg.."
"ejay..apesal ko sehat sgt skrg eh..ko kne diet sket laa..bru canteq.."
"woiihh!!..apesal ko da makin chubby skrg??.."
nih plk ayat bekas mak mertua aku..
"eh..ina..bkpe yg awk makin sehat sgt skrg..awk kne diet laa sket..mkn 2 kne laa jaga sket..kite nih org prmpuan..kne jaga body..nnt cmne nk cari laki.."
aduhaiiii~.. =.= ape laaaa nk dikate lg..aku pn tk tao nk jwb cmne da..

sbb 2 laa agknye aku da jd sedikit FOBIA ngn kegemukkan skrg..
mkn pn tk lalu da..
tghri ngn mlm psti aku skip pnye..lgsg tk mkn..
mkn tk mkn tggu time breakfast jek laa..
klu aku pksa jgk diri aku mkn..
psti aku akn termuntah balik..
asyed pn same..
ari2 ckp aku da chubby..suh aku diet sket laa..
ps2 bile aku da diet..dia plk yg naek risau bile aku tk mkn..
ps2 dipaksa plk mkn..
sgop tggu nk dgr lam phne aku mkn..
adooiiii~..

somebody..please help me laaaaa..
knpe aku da jd cmnih..
aku perlukn diet yg sehat..
bkn lgsg tk mkn cmnih..
aku da try pksa diri aku utk mkn..
tp tk dpt jgk..
help me!!..i dont wanna be like diz laaaaaaaaaaaaaaa!!..


p/s = aku nk kurus..nk berat aku jd cam time aku sko0l dlu..berat 48 kg jek..bleh ke??..hehe.. =P

Tuesday, October 27, 2009

OVERPROTECTED...

semakin hri semakin aku rse pelik..
asyed skrg da berubah sket laa..
hMmmm..
dlu dia tade nk marah @ nk mhalang aku nk p mne2..
skrg bkn maen ag..nk p mne2 kne bgtao dia dlu..
aiiihh~..da jd cam laki aku plk..nk kne mntak izin bgai!!..
mse bile dia di UPGRADE kn jd laki aku pn aku tk tao laa..
aku jd naek bosan plk..stiap kali nk ke mne2 nk kne gtao dia dlu..
klu tk di bgtao..majuk bgai alahai mngalahkan prmpuan plk merajuknye..
serba salah aku dibuatnye..
aku tao laa dia syg sgt2 kt aku kn..
aku pn suke sgt2 klu dia cemburu..
ye laa..org kate CEMBURU tandenye SAYANG>>kn3??....
tp kn..ntah laa..pelik gk aku..nape tibe2 dia jd cm2 eh..
aku slalu tnye dia..
"b..b tk pcayekn syg ke??"
dia jwb.."pcaye laaa..b sntiasa pcaye pd syg..nape plk tnye cm2?.."
abes 2 klu pcaye kt aku nape nk kne jd cm2??..
skrg da jd tlalu OVERPROTECTED plk..
kdg2 smp aku rse cm tade privasi tao..
nk kwa ngn mber2..lepak ngn mber2..
tk suke cm2 laa..tk suke cmnih laa..
tk bleh wt cm2 laa..tk bleh wt cmnih laa..
pelik laaaaaaaaaaaaaa.....................
ape hal laaa smp dia berubah jd cm2 eh??..
duhhhhh~.......bingung aku duk pk..
pelik!!..pelik!!..pelik!!..

TOYOL ohhhh TOYOL..

hMmmm..
smlm tgh sedap2 aku melayan dgr lagu yg bkumandang di stesen radio kegemaran aku hitz.fm..
lagu HALO dr BEYONCE..
lagu feveret aku tuh..
tgh asek2 aku berangan2..
aku dpt 1 pggilan dr org yg aku tk sangka2..
si TOYOL e2 laaa..potong btl laa..
haiiihhh~..bru 2 ari lepas aku ngumpat psl dia lam blog..
tup2 timbul plk dia nih tiba2..
mule asal aku duk pk2 malas laa nk jwb call dr dia..
tp da 5,6 kali dia duk call aku..
ksian jgk..mne laa tao kot2 dia de masalah ke ape ke kn..
tp bile aku nk jwb jek call dr dia..
lom smpt aku nk ckp hello..
dia da putuskn pggilan..
haiihh~..tk sempat da nk jwb..
lps 2 da tk call2 balik..serba salah jgk aku..
ape laa agknye yg dia nk bualkn dgn aku eh..
aku cube nk missed call kt dia balik..tp tk dpt laa plk..
krdt tk mcukupi..huhu..
hMmmm..nk wt cmne..
ntah pe agknye dia pk bile aku tk jwb call dr dia..
ahhh~..lantak laaa ko nk pk ape pn..
aku pedulik ape!!..ko yg nk sgt jauhkn diri ko dr aku kn..
skrg..pndai2 laa ko cari aku balik..
aku da penat da jd org yg lemah..asek aku jek yg nk kne mgalah ngn ko..
huh!!..

Friday, October 16, 2009

dia mgkin suda lupekn aku........

da lame rupenye aku dop update blog nih..hehehhe..
bkn ape..sdikit bz ngn keje..bz duk cari duit..hoho.. (nk cepat kaye)
so..disebabkn doh rmai mber2 asek duk tnye nape lame dop update blog..
hri nih i pn nk update blog i nih..hehe..sbnornye ade sbb mgape aku malas nk update blog..
jeng!!..jeng!!..jeng!!..heh..heh..heh..

oke2..aku nk cerita psl seseorg..sape dia eh??..
ade laa..ckop laa biar aku jek yg kenal sape dia..
ckop laa korg sume kenal dia ngn name TOYOL..haha..
ksian dia aku tuko jd TOYOL..
TOYOL jantan tao bkn betina..
hehehe..
eh2..jap!!..TOYOL ade jantan betina ke eh??..hehehe..
ahh~..lantak laa..suke ati aku laa..
sbb dop leh nk mention name dia cni..BAHAYE!!..huhuhu..
nnt laaa aku cerita sbb ape eh..

oke2..ceritanye cmnih..aku kenal TOYOL nih melalui mypes..
dr mypes aku chat2 plk ngn dia melalui YM..
then lame2 kitaorg saling btukar2 num phne..
so..lepas da ade num phne..ape lg..keje aku ngn dia stiap mlm..
bgayut smp ke pagi..heh~..heh~..
bleh tahan laa aku blnje topup..ngaaaa~..
makin lame aku jd cam JATUH CINTA laa kt dia..ceh!!..siap highlight ngn kaler pink ag..hahahaha!!..
tp aku dop berani nk luah perasaan kt dia..MALU gile sengal aaaaaa~..
so..aku simpan laa perasaan 2 lam hati sorg2..
ceh~..cam lagu CINTA DALAM HATI plk..jiwang gile aku!!..
sbb 2 laa dop leh nk mention name dia kt cni..BAHAYE!!..huhuhu.. =P
t dia tao laaa i ade hati same dia..
lgpn aku tau..dia tk mgkin akn trime aku..ye laa..aku nih kn janda..
aku tao laa taste dia cmne..aku kenal sgt2 da dia cmne..
hMmm..lame2 aku kenal dia..aku dpt tao dia ade blog..
2 pn melalui seorg kwn pd kwn dia..
aku slalu duk usha2 blog dia..bile baca blog dia..
sume ade..kelakar ade..bhagia ade..sedeyh pn ade..
tp yg plg byk..bab2 sedeyh..aku tao hidup dia cmne..LONELY..
aku cube utk mgisi kekosongn hidup dia..tp tk mampu..
sbbnye..aku tao dia psti tkkn trime CINTA dr aku..
& aku tao dia cume anggap aku sbgai seorg sahabat..tk lebih dr itu..
dan sbb dia laa aku create 1 blog utk diri aku..
sekadar nk memahami diri dia..& mdekati diri dia..tp aku rse..
dia tk prnh nk nampak sume 2..
makin lame aku jd makin bosan ngn sikap dia..yg tk prnh nk phm pe yg aku rse pd dia..
aku rse dia tao..cme dia buat tk tao jek..& mganggap 2 sume pkara normal dlm psahabatan..
so..utk lupekn dia..aku mcari cinta yg laen..sehingga laa aku bjmpe dgn ASYED..
aku sgt2 laa bsyukur dgn adenye ASYED lam hidup aku..
& bile adenye ASYED..bile jek dia tao..dpt berita nih dr aku..
dia seakan2 sdikit jeles..lame2 dia semakin mjaohkn diri dr aku..dia seakan2 marah pd aku..
MAAFKAN aku wahai kawan..kita tk mgkin bleh jd cam dlu..
kita hnye bleh jd teman biasa..sbb aku da pnye CINTA..
da aku tk mgkin akn sesekali curang pd CINTA itu..
skrg aku ngn dia cam da kureng ahh sket..aku pn da cube wt yg tbaek sbgai seorg sahabat..
yg sntiasa memahami diri dia..cume dia jek yg dop phm aku..huh!!..
dia pn skrg da pnye rmai teman2 yg baru yg bleh menemani dia spertimana aku sentiasa menemani dia dulu..
& aku rse dia pn mgkin suda lupekn aku..aku rse dia semakin mjaohkn diri dia dr aku..
well..its oke..aku da biasa dgn sume 2..kwn dtg & pergi..
aku tk kesah..selagi ada ADAM lam hidup aku..aku tk prnh rse sunyi..
hidup aku lebeh BAHAGIA sejak adenye ADAM lam hidup aku..

utk si TOYOL 2..
aku bharap..& berdoa utk dia..
semoga dia akn sntiasa hidup bahagia di dunia & akhirat spertimna yg dia harapkn & inginkn..
semoga 1 hari nnt dia akan bjumpa dgn seseorg yg bisa merubah hidup dia..

Thursday, October 15, 2009

changing my phne num.........

nmpak gayenye aku tpakse jgk tuka num phne..
haiihh~..syg btl laa kt num maxis nih..
da lame aku pkai num nih..
since 2006..
tp aku da tk tahan da..
slalu jek kne ggu..nih sume psl minah bangang 2..
mesti dia yg kasi num phne aku pd org2 yg bangang cam dia..
dia sj nk knekn aku..ape dia ingt aku nih cam dia ke??..
layan sume jantan yg call cri dia..tdesak nk kaye cre senang..
sgop gadai body kt sugar daddy..
ya Allah!!..aku tk sgop nk hidup lam dosa cm2!!..
mntak simpang laa!!..
aku mmg bengang sgt2 ngn dia skrg..
rmai sgt lelaki2 cina tua yg asek duk call aku..
rimas2!!..klu asyed tao psl nih parah aku kne marah ngn dia nnt..
nk tknk tpksa gak aku tukar num phne by the end of diz month..
=.=

Wednesday, October 14, 2009

pissed off!!..grrrrr!!..

aku bengang btl laaa ngn mamat nih!!..
dia nih biol ke??..bangang ke ape??..
haiiihhh~..aku plg benci laaaa..pantang sgt2 laaaa!!..
mentang2 laaaaaa aku nih JANDA kn..
ade ke tnye soklan2 bab2 "lam kelambu" kt aku!!..
babik cam sial btl laaaa!!..
aku tk suke!!..tk suke!!..tk suke laaaaaaaaaaa!!..
ko nk kawen ke ape ke peduli ape aku!!..
konon katenye aku yg da ade pglaman..nk ajk kongsi pglaman!!..
BULLSHIT laaaa!!..cam haram tol laa weyhh!!..
ckp bab2 18sx ngn aku!!..ape hal ko mamat!!..
klu da ketagih sgt p carik prmpuan laen laa!!..
ape ko ingt aku nih ketagih sgt mende2 cm2!!..
WTF!!..
kang da saje2 kne maki hamun ngn aku!!..
iskkhhh~..hati nih da panas mbara nih!!..
SIAL!!..

B...............................mne B ilang plk nih??.....................................sob3..woowooo~.. T____T

perang dingin........ T_______T

masuk ari nih...
suda 3 hri blaku perang dingin antra aku dgn asyed..
woooowooooo~...T___T
rindu same dia laaa..
rindu nk gelak ketawa sengal2 ngn dia..
dia maseh marah same aku..
B......jgn laaa majok lame2..
syg janji psnih tkmau degil2 da..
syg janji psnih dgr ikut ckp B da psnih..
syg janji psnih tkkn myusahkn dri sdrik da psnih..
B......rindu same B sgt2.....
woooowooooo...T____T