Monday, November 30, 2009

sakit ati!!..

aku ade benda laa nk story ari nih..
lgpn aku da lame tk update blog aku kn..agk sdkit blur..
hMMm..
sakit ati sbnornye..
aku tk phm laa..nape laa manusia nih suke sgt nk menilai manusia laen..
kite sdri tao..mne de manusia yg serba serbi perfect kt ats dunia nih kn..
everybody makes mistake..
same jugak cm aku..
aku bknnye perfect..
aku sedar sape diri aku..

hMMmm..
aku tk phm laa nape dia wt kt aku cmnih..
aku tk mntak ape2 pn dr dia..
hnye 1 ikatan prsahabatan..bkn yg lebih dr 2 pn..
pkenalan antra aku & dia melalui fesbuk beberape bln yg lalu..
tp aku sedar aku nih da pn bpunye..dan aku pn anggap dia sbgai seorg kwn jek..
i know..IM ALREADY TAKEN..
tk lebih dr 2 pn..walaupn aku tao dia ade menaruh sdikit prsaan syg pd aku..
tp all of sudden..
dia da tknk kwn ngn aku..
dia kte dia takot nk kwn ngn aku sbb aku nih JANDA!!..
wut da hell!!..haram cam vavi laa!!..
sbb kwn2 dia melarang dia kwn ngn JANDA!!..
kononye bahaya kwn ngn JANDA..
nnt bile si JANDA da makin syg..si JANDA nih akn slalu cr dia..
karut!!..haiihh..
ats sbb alasan 2..sbb kwn2 dia melarang..dia takot nk kwn ngn aku da..

oke2..aku mmg tade hak utk menilai org laen..
cam aku ckp dr awal td..nobody is perfect!!..
but aku still pk laa..
knpe nk menilai org dr segi status seseorg??..
kn ade pepatah mgatekn.. "DONT JUDGE THE BOOK BY ITS COVER??"
jgn laa nk nilai org dr luaran kn..
aku pn tk prnh nk mntak utk hidup jd seorg JANDA..
mne de prmpuan lam dunia nih yg nk hidup jd JANDA..
korg ingt senang ke nk hidup lam kdaan yg cm2..
perit!!..sakit!!..aku jek yg tao..
korg tkkn phm..sbb korg tk lalui ape yg aku lalui..
dan bkn sume JANDA lam dunia nih same jek..
sume laen..
aku bkn jenis yg tdesak..sgop gadai maruah..gilekan jantan!!..
heiiii!!..aku bkn cm2 laa..plssss laaaa!!..tlg laa phm!!..
aku mntak kt korg sume..
jgn laaa nk samekn aku ngn JANDA2 yg laen diluar sne..
aku bkn jenis JANDA yg TDESAK oke..

klu korg tk suke nk kwn ngn aku..
aku tk kesah pn..
cume aku mntak..
jgn laaa kite nk nilai seseorg dr luaran jek..
klu bole cube laa kenal selam hati seseorg 2 dlm..
ps2 suke ati korg laa nk nilai dorg cmne pn..


note ; always remember..nobody is perfect!!..

Tuesday, November 10, 2009

tk mgkin kerna syg..

TAK MUNGKIN KERNA SAYANG by ALYAH

Setiba di persimpangan
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali

Sekali segala ada
Ada rindu yang datang tibatiba
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti


korg pernah dgr tk lagu nih??..
aku rse laaa kn sure pernah dgr kn..
lagu nih pn skrg kire tgh hits jgk laa kn..
aku tertarik dgn lirik lagu nih sbnornye..
ahahaha..
aku nk dedikasikn lagu nih khas utk my EX HUBBY..
ahahahaha..ehehehe..uhuhuhuhu..*sengal*
sbb bru2 nih dia ade jek call aku..
tnye aku mcm2..ape daaaaaa~..
dia pk aku da lupekn dia..
mmg laaa aku da lupekn dia pn..
tp aku maseh lg ingt & tao bhawa dia AYAH pd anak aku ADAM..
ape laa..call aku ps2 ckp yg bkn2..nk ingt kisah2 lame..ceeiitt!!..
ape kes??..sorry laaa my dear..
ENUFF is ENUFF..
tk perlu nk ingt yg lepas2..aku da malas nk pk balik mende2 yg wt aku jd sedeyh!!..
so..kepada ENCIK MOHD FAISAL bin MAZLAN..
lagu ini khas utk anda..
sy tao anda slalu usha2 blog sy..
sy tao okep!!..

note : aku pn tk tao laa sejak bile aku layan lagu2 cmnih..aiyaaa~.. jiwang bgai ko ej..adooiii~

cuti skolah..

lmbtnye cuti skola..
hati nim da RINDU sgt2 kt ADAM..
t time cuti skola nk bwk adam balik cni..
nk bwk ada p ronda2..
nk bwk adam p shopping..
nk bwk adam p ccc (adam sebut KFC ccc..ahaha)
nk bwk adam p kay ell (ada sebut mcD kay ell..ahaha)
eeeii..dop sabo rsenye..
nk mnje2 ngn anak mama nim..
nk peluk2..nk ciom..
rindu sgt2 kt adam laaaaa....
aaiihh~..TUHAN sj yg tao betapa rindunya mama pd adam..
adam tggu ye..
t mama dtg amek adam bwk adam balik cni okep!!..
rindu sama adam..
rindu sama adam..
rindu sama adam..

Saturday, November 7, 2009

tk bleh blah!!..

saket ati!!
2 yg aku rse skrg!!
benci!!..geram!!..saket ati sgt2!!..
aku bosan dilayan sebegini!!..
mcm aku nih tggul kayu!!..
tade ati & perasaan!!..
rse nk marah aku!!..
maen marah jek!!..
ape ko ingt ko 2 perfect sgt ke!!..
ssh ko jek yg ko tau!!..
abes 2 aku ssh ade ko pk ke??!!..
ko jek yg btl!!..
ape aku buat sume salah??!!..
go to hell!!..
so fucking retarded!!..
ko layan aku cam org asing!!..
klu ko tk suke ko bleh blah!!..
aku tade kesah pnye!!..
aku tade rugi ape2 pn!!..
ko yg rugi!!..
ko yg bodoh!!..
setan ko!!..
babi ko!!..


note : mental tk brpe stabil..sorry guys!!..

Tuesday, November 3, 2009

diam..

bile aku diam..
tk bermakna aku tk marah..
bile aku diam..
tk bermakna aku tk ingt..
bile aku diam..
tk bermakna aku tk mau..
bile aku diam..
tk bermakna aku tk rindu..
bile aku diam..
tk bermakna aku tk sayang..
bile aku diam..
tk bermakna aku chenta..
sbb aku rindu..sayang..& chenta laaa aku hnye mdiamkn diri..
walaupn aku tao aku tk bersalah..
dia yg bersalah..
tp dia...
hMmmm..
tk phm2 yg aku nih tk mau gdo dgn dia..
sbb 2 aku mdiamkn diri bile dia duk bebel2 tk abes2..
nk salahkn aku plk..
ape kes chek abg sayang??..
sape yg salah sbnarnye..
kot ye pn rse bersalah..wt rilek2 jek laa..
jgn nk marah2 plk klu da terang2 awk yg bersalah..
alahai asyed ku sayang~..
sabo aje laa..
=.=

Monday, November 2, 2009

lelaki..lelaki..lelaki.. =.=

smlm..aku ter-sgt2 laaaaaaa bengang yg amat..
dr pkul 10 mlm smp laa ke pkul 3 pagi..
aku cuba call asyed..anta msj kt dia..
haram dia tk jwb..msj aku 1 pn dia tk reply..
hati aku nih ter-amat laaaa risau..bingung duk pk..
ape jek laa yg dia wt smpkn tk jwb call dr aku..tk reply msj dr aku..

so..pagi td pkul 7 pagi aku bgn dr tdo..aku tros cube call dia lagi..
call..call.. & terus call smp laaaaa dia jwb call aku pd pkul 8 pagi..
dgr jek suara dia..tk jd nk marah da..
tros aku tnye mne dia pegi smp tk jwb call aku tk reply msj dr aku..
nk tau jwpan dia..
TIDUR!!..aaaaaaaahhhhh!!..aku ter-amat laa bengang dgn jwpan dia..
tkkn laa tdo smp tk dgr call dr aku..
sblm2 nih pn..klu dia tdo..lame2 dia akn jwb gk call dr aku..
tp smlm tk..aku jd pk yg bkn2..
alaaaaa~..tade niat nk pk yg bkn2 pn..tp dia yg wt aku jd pk yg bkn2..
so....jgn nk salahkn aku..

aku tnye dia lg..smlm balik keje pkul brape??..
dia jwb pkul 11 mlm..lg laaaaaaaaaa aku bengang..
mne tk bengang..waktu 2 aku maseh lg duk call dia..dr pkul 10 mlm aku cube contact dia..
tkkn laa dia tk dgr lgsg aku call dia..
da aku duk byk tnye..dia jd bengang plk..

ps2 dia jwb lg..screen phne dia rosak..tkleh nk baca msj..
tkleh nk call sape2..cume bleh trime call jek..
so..aku malas laaa nk cari pasal nk gdo2..
sbb aku bleh dgr suara dia cam da bengang ngn soklan2 yg aku duk tnye dia..
aku pn ckp..tkpe laa..aku kate ape2 t call jek laa..

aiihhh..dia nk marah plk..dia ckp..
"tk phm2 ke??!!..screen phne rosak..cmne nk call.."
aaiihhhh~..screen phne jek yg rosak..keypad tk rosak chek abg ooiiii!!..
ape ssh..dial jek laa num aku kn..ssh sgt ke??..
last2 dia hang up cm2 jek..

mne laaaaaaaaaaa aku tk bengang!!..
ntah pe mslh aku pn tk tao laaa..nk marah2 kite plk..
pttnye aku yg marah2 kt dia..sbb ilang senyap cm2 jek smlm..
tp aku nih tk sgop plk nk marah2..ye laa..
kang marah2 t jd kurang kaseh syg plk..
adoooiii laaaaaa........tekanan!!..tekanan!!..
aku pn tk tao da nk pk cmne lg..
korang pk sdrik laa..
mne yg btl..mne yg salah..
tp yg pstinye..aku maseh lg tk puas ati laa..
aku maseh lg trtnye2..
mne dia pegi smlm eh??..tkkn laa balik tros tdo??..
ye laa..balik keje pkul 11..
da 2 mse pkul 10 tuh aku call nape dia tk jwb plk??..
mse pkul 11 aku pn ade call..nape tk jwb jgk??..
ntah2 dia p mne2 kot??..kwa ngn pmpuan laen ke??..
haaiihhh~..tknk2..tknk pk cm2..salah2..aaiiihh..salah ke aku pk cm2??..
ptt ke aku tnye dia balik??..@ ptt ke aku diamkn jek psl nih??..