Saturday, January 23, 2010

break up~

aku rse da tk tahan da..
da tk sgop da nk teruskn lg..
aku rse nk mntak putus jek ngn asyed..
dia skrg seolah2 btl2 berubah..
da tk mcm dlu..

ade ke ptt dia mntak aku gadaikn rantai emas aku??..
utk dia langsaikn hutang rumah sewa dia yg da 3 bln dia tk byr..
sbb dia keje da 4 bln gaji tk dibayar..
aku suh cri keje laen jek dia tknk plk..

aku tk bleh nk hidup dgn org yg tade pndirian lgsg..
yg tk tao nk cri jln pnyelesaian bile susah..
yg slalu nk pk mende negatif..
yg slalu tk bleh nk hidup ssh..tao nk hidup sng jek..
no!!..no!!..i cant!!..

septtnye dia sbgai lelaki dia yg bimbing aku..
septtnye dia yg bantu aku..
bkn aku yg kne bimbing & bantu dia..
aku pn lam kesusahan gk skrg..
tp aku tk prnh tfikir sblm2 nih nk gadaikn rantai aku..
walau ssh cmne skali pn sblm nih..
aku mmg tk prnh tfikir nk gadai rantai 2..

knpe laa dia bgitu mudah mntak aku wt cm2??..
konon anggap 2 sbgai pergorbanan yg besar klu aku sgop tunaikn ape yg dia mntak..
sbgai bukti chenta kami..
bukti chenta fuck u!!..

wut the hell!!..
agak2 laa bhai lu nk suh gua wt cm2..
lu ingt wa nih ketagih sgt chenta dr lu ke ape bhai??..
bodoh laa ko bhai!!..
aku tk prnh jmpe aa lelaki cm lu nih!!..
gua tk kesah laa tade lelaki lam hidup gua..
gua tk kesah klu kerana sume nih aku putus ngn lu!!..
baek hidup sorg2 dr hidup dgn lelaki cam lu!!..

aku da tknk jd bodoh cam dlu..
dlu kerana chenta aku turutkn..
last2 kerana chenta jgk laa aku kne cerai..
babi!!..



note ; jgn jd BODOH kerana CHENTA..sbb CHENTA bkn kasi ko mkn pn..kasi saket ati ade laa..

Saturday, January 16, 2010

PRETTY ZAZA BABY FACE CONTEST


contest lagik..
hik3~..suke bebenor aku masuk contest..
haha..sj jek suke2 masuk contest nih..
skrg byk contest2 kt blog..
contest kali nih utk baby..
so..aku tk ketinggalan laa nk masukkan baby boy i lam contest nih..
mne laa tao kot2 ade rzeki kn3~..hehe..
so..pd sape nk join masuk contest nih..
bole aje..
sape2 pn bole laa..
anak ke..anak saudara ke..cucu cicit anda ke..
bleh jek masuk oke..
janji memenuhi terma & syarat..
so pd sape nk tgk syarat2 contest..
bole aje KLIK kt cni oke..
so..inilah pnyertaan sy..
my baby boy bushuk..huhu..


nama anak : MUHAMMAD ADAM DANIEL BIN MOHD.FAISAL
umur : 4 TAHUN, 5 BULAN..
jantina : LELAKI
note ; acctually..aku tk tao cmne nk wt link2 nih..naseb baek ade chik puan masz..mekacih ye masz sbb da ajarkn i cmne nk wt link..hehe..

Tuesday, January 12, 2010

duit ooohhh duit...

3 bulan tk byr bil letrik..
3 bulan tk bayar bil air..
3 bulan dapur aku tk berasap..
nk tao knape..

sbb da 6 bulan aku keje tk dpt gaji!!..

wooooo~..
ssh btl bile tade duit..
nih laa mslhnye bile keje ngn fmily sdri..
payah2..
ckp salah..tk ckp pn salah..
telan mati mak..luah mati bapak..
(ehh..betul ke ayat aku nih??..huhu..)

aku pk aku kne cri keje laen laa..
tk pn wt bsnes sdri..
tp nk kne cari modal plk..
hMmm..
tgh pk nk sambung study..
tp cmne nk smbung study klu duit tade..
da byk kali aku cancel nk sambung study..
umo pn da makin tua..
aiiihh..
pening aku duk pk cari jalan pnyelesaian..
cmne nihhhhhh!!..


note ; ya ALLAH ya TUHAN ku..kau murahkanlah rezeki aku..AMIN..

apekah??..

hMmm..
sejak akhir2 nih..
da rmai kwn2 aku yg aku da tggalkan dulu2..
dtg cari aku balik..
aku pelik laa..
nape eh??..

bekas2 pkwe aku pn cm2 gk..
ape hal tibe2 dorg muncul kembali lam hidup aku??..
pelik2..
mmg pelik..


note ; aku tk phm....

Monday, January 11, 2010

penat..lemas..rimas..

setelah berfikir agk pnjang..
aku rse laa..
aku da wt yg tbaek utk sume org..
klu lepas nih korg sume maseh tk bpuas ati lg ngn aku..
lantak korg laa..
aku da penat nk tgl pk mslh yg korg da wt..

aku da penat..
aku da rimas..
aku da lemas..
aku da tk larat nk pk mende2 yg remeh..


korg sume da besar..
korg ptt da bleh pk utk diri korg sdri..
korg da tk perlukn aku..
utk tentukn ape yg ptt korg wt utk diri korg sdri..

aku pn ade mslh sdri..
mulai dr saat ini..
aku akn pk ttg diri aku..anak aku..dan mak aku jek..
suke ati korg laa klu korg nk ckp aku pntgkn dri sdri..
sbb korg pn tk prnh nk pk ttg diri aku sdri..

time aku ade msalah..
korg sume larikn diri..
korg biarkn aku sorg2..
hMmm..

aku rse aku ptt lebih mhargai mereka2 yg lebih mhargai aku..
walaupn mereka2 tuh sume bkn ahli kluarga aku sdri..
tetapi mereka lebih memahami aku aku..
hri nih mgkin korg bgembira bile tgk aku ssh2..
tp aku pcaye..
ALLAH SWT maha ADIL..
whats go around..always comes around..

malas nk ckp byk..
da penat sgt..

note ; da tk larat nk pk da..

Friday, January 8, 2010

im pissed off!!..

aku tersgt2 laa saket ati skrg nih..
kecik ati sgt3 laa.. =(
nk jek aku p maki2 dia..
tp tk bleh aa..
sbb dia akak aku sdrik..
sgop dia wt kt aku cmnih..
nape laa dia slalu wt kt aku cmnih..
nape..nape..nape.. =(

sepatutnye dia back up aku..
back up aku sbb aku adeq dia..
klu dia tknk back up aku pn..
at least jaga laa hati aku..

nape dia nk berbaek2 dgn musuh2 aku..
dia tao aku tk bsalah..
dia tao dorg sume yg bsalah..
depan aku ckp laen..
tp blkg aku dia ckp laen plk..

dia tao aku saket ati..
aku tao dia sgaja nk kenekn aku..
dia tao aku benci dorg..
tp nape dia wt kt aku cmnih!!!..

ye..aku tao..
aku tk bleh nk paksa dia utk mbenci org2 yg aku benci..
tp at least..
at least tlg laa jaga hati aku..
aku nih kn adeq dia..
nape dia nk mlebih2kn org luar yg tade sgkut paut ngn fmily aku??..
nape??..nape??..nape??..

stiap kali aku bmusuh ngn sape2..
stiap kali 2 laa dia akn berbaek2 ngn musuh aku..
nape dia slalu nk saketkn hati aku cmnih..
aku tk phm..aku tk phm..

klu hnye kerana cemburukn aku..
slame nih ape aku dpt..
aku akn kongsi ngn adeq bradeq aku..
sume akn aku kongsi..
dorg ssh..aku tlg..
tp aku ssh..tade sape yg tlg..
tk prnh aku nk ungkit..
dorg wt salah..
tk prnh aku marah2..
sume aku simpan lam hati sorg2..
tp..
bile aku wt silap..
walaupn kesilapan yg aku wt 2..
sbesar kuman jek..
psti dorg akn kecoh2 hebohkn kt org laen..

nape laa mesti jd cmnih..
aku da wt yg tbaek utk dia..
nape dia slalu wt kt aku cmnih..
ape dosa aku ngn dia??...
T__________T


note ; ape perasaan korg..bile korg dpt tao akak korg sdri ngumpat hal korg..ckp yg buruk2 ttg korg ngn org laen yg tade sgkut paut ngn family korg??.. T_______T

new title...

akhirnye....
setelah skian lame aku duk pk & pk..
smp naek bosan aku duk pk..
haha..
ngek btl..
aku da pilih tajuk baru utk blog aku..
so..
from now on..
title blog aku suda ditukar kepada..

" THE GAME OF LIFE "

trime kaseh laa kt kwn2 yg da bg bykkkkkkk suggestion kt aku..
aku pk tajuk nih laa yg plg sesuai..
huhuhuh..
aku pn da tukar layout bru utk blog aku..
nih tgh pk lg nk tmbah ape jek laa lg..
nk kasi blog aku nih lg canteq..
hehe..
klu sape2 ade cadangan..
bleh jek kasi komen eh..
kt blog ke..
kt fesbuk ke..
kt mypes ke..
sbrang cadangan akn aku nilaikn & fikirkn..


note ; aku tuka sbb aku rse tajuk " SEEK NOT MY HEART " 2 cm poyo & sedeyh jek laa..haha.. =P

Wednesday, January 6, 2010

silent reader??..

ermmm..
korg prnh dgr ayat SILENT READER tk??..
mesti prnh kn..
huhuhu..
aku amek ayat nih kt blog pn.nisa..
mule2 dgr ayat nih rse cam pelik..
pe bende laa SILENT READER eh??..
huhuhu..

hMMmm..
tp rupe2nye aku pnye blog pn ade jgk SILENT READER..
tahun lepas ade jek 5,6 org yg wt pgakuan..
ehehehe..
sukenyeeeeeee~.. ^_____^
ade jgk yg amek tao pkembangan hidup aku nih..
hahahhaha!!..

td pagi aku on jek FB..
ade 1 msj kt inbox..
ade laa sorg mamat nih..
dia kate dia admire sgt2 kt aku..
dia bgga sbb aku nih seorg prmpuan yg kuat smngat..
walau mcm2 haru biru jd hidup aku..
aku ttp tabah harungi sume 2..
waaaa~..komen dia ckp mberansangkn nyah!!..
hehehhe..huhuhu..haaa~..*sengal perasan abes*
dia kte dia slalu baca blog aku..
hri2 mesti nk buka nk tao pkembangan hidup aku cmne..
tp aku takot jgk laa kn3..
takott rse serammmm jek..
ngeeengeeengeee~
ye laaa..lam diam2 ade peminat cm2..
aaawww~..seram sejuk mak!!..
huhuhuhu..

pada sape2 yg slalu buke blog mak..
baca mende2 merepek nih sume..
amek tao pkembangan hidup mak..
time kaseh laaa nookkss..
mak hargai sgt2 tao..
org cam mak nih pn ade jgk FOLLOWER rupenye..
hahahhaa..
da rse cam artis doeee!!..
hehehhe..
perasannnnnnn habes mak!!..
kakakakaakaka.. =P


note ; 2 blom btl2 jd artis..klu mak jd artis tk tao laa!!..aaww~..hehhe.. =P

Tuesday, January 5, 2010

adessss~

tk tahan aku cmnih..
tiap2 bulan slalu cmnih..
da naseb jd seorg WANITA..
aiiyoooo~..

tahan saket perot smpkn da saket kpale..
smlm telan postan 2 biji..
lasom aku ngntok tros tdo awal smlm..
nmpok gaye ari nih kne telan postan lg..
aiiiiihh~..

yg plg tk tahan..
bulan nih plg terok..
JERAWAT bermaharajalela kt muke mak!!..
abes bjerawat muke i nyahhh!!..
menci mak nk tgk cermin..
jerawat sne sni..
tk larat asek nk touch up mak nk cover jerawat..
sabauuuuuu jek laaaaaaaaaa~..

note ; ingt senang ke nk jd kaum HAWA..byk pnyakit dolll~..huh!!..

da dpt tajuk baru.......... =)

setelah beberapa ari aku duk pk ttg new title utk blog aku..
smp naek pening aku pk tao..
haha..ngek btl!!..
akhirnya..
ade laaa beberapa tajuk yg aku rse oke laa..

1 - " aku bukan janda gedik "
2 - " my life as mak janda "
3 - " hot mama "
4 - " pieces of me "
5 - " the game of life "

hurmm..
mne 1 yg menarik eh??..
aku maseh blom wt kputusan nk pilih yg mne 1..
huhuhuhu..


note ; today tade mood sgt aaa..hMMmmmm..

Sunday, January 3, 2010

dia suda pergi balik indonnnnn.......

finaa owhh finaa..
ko pegi balik indon jgk..
smp ati ko tggalkn aku..
gue sudah kangen sama loe...
huhuhuhu..

balik jgk minah indon 2..
aaiiyaaa~
da ilang sorg kwn baek aku..
pd sape laa aku nk mgadu lagik psnih..
heh!!..

smlm lepas anta minah indon 2 naek bus..
aku ngn lynda meronda2 di sekitar banda k.trg..
boosaaaann btl..
da laa hujan..tade tmpt nk pegi lepak hujan2 cm2..
aiiyaaaa~..
pusing pnye pusing..
si lynda plk ajk p karaoke..
sorry dear..i tade duit laaaaaa.. (mjawab dgn muke sedey)..
its okayh dear..i blnje u oke..dont worry..(lynda jwb sambil tnjuk duit)..
sengihhhhhh memanjang aku!!..hehehhee..

lepas pegi minum air kt batu burok..
otw nk pegi ke tmpt karaoke..
madam plk da call suh balik..
dia nk gne krete..
aiiihhh~..time aku nk bsenang lenang..
ade jek potong stim aaa..*sigh*
hMmm..anak solehah..ikut laa jgk ckp mak da di suh balik..
naseb baek dkt umah aku 2..ade 1 lg tmpt karaoke..
cume tmpt 2 tk brpe oke laa..
tp nk wt cmne..
belasahhh jek laa..
da lynda gian nk karaoke sgt2..

smp kt tmpt 2..
aku tgk tk laa rmai sgt org..
steady sket klu aku nk melalak pn..
hehehehe..

lynda mule2 nyanyi dlu..
wahh~..sore dia mmg bleh tahan best..
huhuhu..
kitaorg gilir2 nyanyi..
masuk kali ke4..giliran aku nyanyi..
aku pilih lagu NO ONE dr ALICIA KEYS..
cewaahhh~..blagak nyanyi lagu inggeris..
hahahahah..
tgh asyik2 nyanyi lagi 2..
tiba2 tlintas lam kepale aku ttg asyed..
ps2 tbayang2 saat asyed nk naek bus ari2..
pesanan dr asyed..

"ingt tao syg..klu b tade kt cni..syg jgn gatal2 nk pegi karaoke tao.."

*gulp2!!* 2 kali aku ttelan air liur..
huhhh!!!..amek ko!!..bsenang lenang!!..
tk ingt da pesanan org jauh..
cmne aku bleh tlupe pesanan dia huhhhhh!!..
trossss aku tk jd nyanyi..
aiiiyaaa~..adussssss~..
bpeluh2 aku duk kt c2..smbil suh lynda cpt2 abes nyanyi..
mamposss laaa aku klu asyed call aku time 2 jgk..
perang besorrrr laaaa jwbnye..
ngaaaangaaangaaaa~...
dupdap2 jntung bdebar2..
fuuhhhhh~..lega lepas kwa dr tmpt 2..
lam otak duk pk2..
ptt aku aku gtao kt asyed..
@ ptt aku diamkn jek pkara 2..
klu aku gtao kang mampossss aku klu dia tk trime alasan aku..
aaahhhh~..diam2 sudahhh..
tipu sunat..pe salah..kn3~
wooooooooo~..takot..takot..


note ; laen kali fikir 10 kali sblm wt kputusan..jgn maen ikottt jek oke.. =P

Friday, January 1, 2010

new me??..

ermmmm..hMMmm..
aku tgh duk pk jek nih..
sempena tahun baru nih kn..
azam pn da baru..
tgh pk nk tukar tajuk headline utk blog aku..
tgh cari tajuk ape jek yg sesuai eh??..

hMMmmm..
tajuk 2 mesti laa mggambarkn spenuhnye sape aku..
hMMmmm..

note ; da ade tajuk..tp tgh pk lagik..

birthday mama.. =)


hMmmm..
da pn masuk hari ke2 di tahun bru..
acctually..
today is my mama pnye birthday!!..
HAPPY BIRTHDAY too U MAMA..
im wishing you another year..
of laughter..joy & fun..
suprises..love & happiness..
& when your birthday’s done,
i hope you feel deep in your heart..
as your birthdays come & go..
how very much you mean to me..
more than you can know..
i luv soooo much!!..


note ; hadiah utk mama..kaseh syg dr sy yg tk tnilai harganya.. =)